Problems with tethered mode and Canon 5d mkII

Get help with installing and running FastPictureViewer: ask questions here. Please do not post presumed bug reports or suggestions here.

Problems with tethered mode and Canon 5d mkII

Postby Davebow on Sat Jan 16, 2010 7:04 pm

I believe I have followed the instructions correctly.

My Windows Vista recognizes my camera. When I run FastPictureViewer Professional, I press Ctrl "T" and I can see the program waiting for an image from my 5D MKII. However, When I take the picture it is not transferred to my computer.

I should explain that I can run my E-3 tethered using EOS utility from Canon.

Does anyone have any suggestions for things I can try?
Davebow
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 16, 2010 6:57 pm

Re: Problems with tethered mode and Canon 5d mkII

Postby Davebow on Sat Jan 16, 2010 7:05 pm

Sorry for the typo, should have read "I can run the 5D MKII tethered using EOS utility from Canon"
Davebow
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 16, 2010 6:57 pm

Re: Problems with tethered mode and Canon 5d mkII

Postby Axel on Sat Jan 16, 2010 7:16 pm

Canon cameras requires Canon software (EOS Utility) to operate tethered, please see this other forum post (basically, use the EOS Utility to transfer the files and watch the incoming folder with the "T" mode, not Ctrl+T)
Axel
Site Admin
 
Posts: 794
Joined: Thu Nov 06, 2008 1:54 am
Location: Geneva, Switzerland

Re: Problems with tethered mode and Canon 5d mkII

Postby Davebow on Sat Jan 16, 2010 8:40 pm

Thanks Axel. Works like a charm, I was trying to use FPVP tethering the same way I used it on my Nikon D700.
Davebow
 
Posts: 3
Joined: Sat Jan 16, 2010 6:57 pm


Return to User-to-User



cron